Göteborg Part 1.

Wah, längesedan. Har varit litta avslagen och inte orkat göra såmycket :) Men nu har det hänt en del . Kom hem från en trevlig week-end i Göteborg. Åkte dit med Dennis ,mina föräldrar, min bror och hans fruntimmer :) Snål som jag är (SPARSAM), köpte jag de billigaste biljetterna jag kunde hitta på SJ. Detta innebar pendeltåg,kl 06.45, från Tranås till Mjölby och därefter BUSS från Mjölby till Göteborg. Känns alltid lika dumt att åka upp för att åka ner! Men så fick det bli. Svårt att sova på buss, för man sitter så förbannat rakt och ihopatryckt. Dessutom är det svårt att sova när det finns tanter som sitter och kammar sina tupeér inom synhåll.

I´ll tell you the rest in pictures!


Hotellet vi bodde på heter "Gothia Tower Hotel" och var aphögt! Det låg nära Liseberg och...ja allt!

Hotellrummen såg alla likadana ut. Förutom att jag hade en Dennis i mitt :) Det fanns tv ,dyra nötter och alldeles för mycket kaffe.

Min mor och far inne på PizzaHut (varför heter det HUT och inte HAT!? Dom har fasen en hatt i loggan ju!). Morsan sitter med sina kuponger och försöker vara smart och sparsam medans vi andra bara vill käka!

Bror och hans Candra:) Candra tog lassange, men jag tycker om henne iallafall;)

Vi bestämde oss för att göra stan på lördagen eftersom det var lite halvfult väder. Ja, morsan saknas,men det är för att hon är så svår att hålla reda på när det finns marknadsstånd och lila saker överallt! :)

Candra var snäll och samlade "gratis" kontantkort till morsan då morsan hotat Candra med att få sova ute när Candra  slängt några av de hon först tidigare under dagen. Man slänger inte! :P

Morsan kollektar. Nu behöver hon bara byta nummer tio gånger för att få ringa för tusen spänn, helt gratis!!

Snygg-bror och Snygg-Candra.

Jag hade precis sagt till mor att jag struntade i om jag verkade turistig när jag fotade mina statyer! För .."Jag känner ingen här ändån!" ....2 sekunder senare...

... hoppade Daniel och hans Markus fram! :P Kul att se dom. Längesedan!

Tant på bänk.... och hund.

På kvällen gick vi på Universeum.

Snygg-Dennis posar.

Skäggiga lillebror.

Pappa ville smälta in i indianmiljön så han bar foppa-tofflor...  .... :P

På Universeum fick vi lära oss att det kan finnas äckliga saker i svenska vatten. Typ fula fiskar och svampar med sugkoppar. Detta var ett undantag. Söt groda.

Framtvingad bild . Tillslut gick grodan med på det ;)

Fula fiskar. Och Dennis :)

En anka! Eller nånting.

Min bästa bil på en plattis! :) Jäddra nickedocka.

Dennis får det att fungera.

Magnet,manet,magnet?Magnet.

Utsikt från hotellet. Vi stannade på rummet på kvällen. Trötta efter en lång dag. Såg Alien II och käkade ostbågar. De har den perfekta ostbågepåsstorleken i Göteborg! 175g!

More pics to come!

Tack för en BRA helg familjen. Det gör vi om!


Åska.

Vaknade kl 10 av att det small. "Happy new year!" utbrasts. Nej ,fel. Åska. Typiskt, jag gillar inte åska så vidare värst. Fast det e rätt mysigt,sålänge man inte får nån blixt i skallen.

Ägnade större delen av dagen åt städning. Usch, hatar att städa. Det är som att äta lassagne- äckligt. Fast nåt som är äckligare än att städa är att ha det stökigt. Jag vet att när jag börjar gå ytterst på tåspetsarna när jag vandrar genom lägenheten, då är det dags. Råkade göra misstaget att börja städningen inne i vardagsrummet. Slog på tv.n medan jag vek litta tvätt och jag fastnade framför ett program! Vågar knappt nämna vad det var ! :D But I will anyway s! Det var "Paris Hilton´s BBF"! Dokusopan där Paris Hilton ska hitta en ny bästis. Det värsta av allt var att det var maraton! Jag tror jag såg 4 avsnitt , MINST! Fast jag ska ärligt saj att jag enjoyade det! Haha. Jag behövde nog en dos drama blandat med allt damm! Fasen ,jag undrar vem det blev som blev vald till bästis! Jag kunde ju inte sitta där å vika i all evighet!

Vi skulle cykla efter städandet ,så vi gick för att hämta cyklarna borta hos Dennis föräldrar. Vi hann bara dit innan det började åska igen. VÄGRAR att cykla bland en massa elektricitet! Vi skulade lite och sen tog vi bilen och hämtade pizza. Nu vet jag inte riktigt vad som görs. Film är på G. Inte så ovanligt. "All the little animals" blir det först sen följer "When the lambs shut up" :) En djurkväll helt enkelt. Däremellan blir det nog till att lira en "Fifa"-match! I´ll kick ass! Eller iallafall smalben...


-


Today.

Idag har jag käkat lunch med Li på stan. Mys. Åt nån slags sallad med rökt lax. Har nog inte smakat det tidigare. Det var sladdrigt. Sen sprang jag å spelade ett parti kubb med vår privata kubbförening och så snabbkollade vi på ett hus och sen köpte jag ett par skor! Nu ska vi glo på en film. JAg längtar till jag kommer bort. Behöver ett litet äventyr:)


...more pics.


More pics.


Perfekta ägg.

Jag ska nu lära er hur man, i 13 enkla steg, kokar ägg, PERFEKT.
1. Sätt på plattan.
2. Stäng av plattan och sätt på RÄTT platta.
3. Kasta i önskat antal ägg i pannan .
4. Ta bort pannan från spisen ,kasta de trasiga äggen. Gör om steg 1-3, men gör allt liiite varsammare.
5. Ställ den trasiga äggklockan på några pluttar.
6. Vänta på att den trasiga äggklockan ska ringa.
7. Fri lek.
8. Glöm bort äggen.
9. Svär.
10. Spring.
11. Be en bön.
12. Stäng av plattan.... stäng av RÄTT platta.
13. Knäck.

Hemligheten är att glömma äggen i EXAKT ... rätt antal minutrar.
Nu ska jag.... "J*VLAR!" ..
*Spring*
"Snälla rara jultomtens ren ,måtte äggen vara välbehållna!"
*Klick-klick.....KLICKKLICK*
*Knäck!"
"Typiskt."

Jobbevecka.

Har nyss varit hos Li och Kenny och kört snabbkurs i kamera. Lätt att lära begåvade kids.
Har en jobbevecka denna vecka, så idag har jag fotat 111 skor. Det var svalt och skönt i studion och trevligt sällskap ,så jag klagar inte! :) Min frysa mat smalt på tåget till Norrköping. MEN jag klagar inte... det tog kortare tid å värma dåå.
Morsan har visst ringt till D å klagat på att jag inte svarar i min telefon. Jag vill bara meddela att det är för att den är på laddning. Dessutom är det läskigt att svara i telefon och dessutom är min telefontid mellan 03.00-03.06 Då brukar jag iof slippa svara. Tycker inte om att svara i telefon när jag inte vet vem det är som ringer. Får sån ångest. Det har jag ju sagt innan, att jag alltid tror att det typ är nån som ringer och ska meddela att jag kört över deras katt eller nåt. Och den känslan har blitt värre nu när jag faktiskt HAR körkort. Har dock ingen bil...men MAN VET ALDRIG! Ska inte säga nåt egentligen ,för jag har själv "dolt nummer". Men det är bara för att det är så jobbigt att folk man busringer till ,ringer upp å skäller annars. Dessutom föredrar jag att inte prata så mycket i telefon pga att man inte kan se ansiktsuttryck. Jag blir nervös när jag inte kan tyda uttryck. Nu får man väl iof anta att dom flesta inte sitter å grimasherar allt för mycket i andra änden, but then again , MAN VET ALDRIG!

Nu ska jag käka yoggi med jordkääringar,nötter å melon! Gott va!?Mmmm. Till det blir det film och sen sängen. Ska ju orka upp imornbitti! Skönt å stiga upp så tidigt på mornarna. Känns som man ska paddla kajak.

MyPlayRoom.


Orkade leka lite i studion idag. Trots värmen. FYRTIOTVÅ grader i lägenhetn. Had to get out! Massa bilder blidde det.

 


Spellista.





Lifehouse - You and me
Joshua - Sundrenched world
Devinyls - Pleasure and pain
John Mayer - Who says
4 non blonds - What´s up?
Joshua - One of those days
Daughtry - Crash
Joey Tempest - Don´t go changin on me
John Mayer - Free fallin´
Sheryl Crow - First cut ...
Manic Street Preachers - Autumnsong







Resultat.

Orkade inte sminka mig å sånt shit,som behövs när man färgat så dumt mörkt. Bliddde väl helt ok. Inte vant mig än,men jag överlever ;D Nu- film!


Svart.

Korver på mackan glittrar. Så varmt äre! När tillochmed prickig korv svettas,då ska man akta sig. Idag har vi spelat kubb. Det är tredje gången denna vecka! Skojs. Sen åkte D och jag å badade. Vi ger badplatsen 2 svettiga korvar av 5 möjliga. Det var liiiitet och för mycket barn! Dessutom vare nåt som bet mig i tån och det blir avdrag! Skönt att svalka sig lite. NÄ,det var det förresten ente, för det var för kallt!

Sitter med håret fullt av färg. SVART! Det ska bli spännande hur detta artar sig. Men va fään ,man måste ju testa ;) Å jag har lånat massa peruker av maddis, i back-up :D

Dennis ville inte pussas.

Jag förstår inte varför!?

Only you.


Mc Donalds!

Dennis och jag fattar inte hur vi har kunnat gå upp i vikt på senaste! Vi har INTE käkat på Mc Donalds på flera veckor!
Kom nyss hem från ICA. Har handlat det nödvändigaste inför kvällen. Blev godispåse, marabou nötchoklad, 10pack kitkat och läsk. Mums. Sen ska jag på kalas och äta tårta. Nä ,men allvarligt,det här med viktökningen, kan det vara så att Mc Donaldsmaten sitter i sen tidigare eller ? ;)

Don´t wanna talk about it.

Ibland är allt bara..tungt. Vad fasen ska andra försöka muntra upp en med när inget hjälper? De är snälla,men chanslösa för man kan bara försöka muntra upp sig själv. Övertyga sig själv om att man kommer må bättre imorgon. Övertyga sig själv om att ljuset som täckts med nåt gammalt jäkla skit kommer komma tillbaka...en dag. Helst utan ansträngning. Helst bara av sig själv. Dumma monster ,sluta dra. Dumma monster sluta hålla för mina ögon. Dumma,dumma monster sluta krama mina lungor. Don´t wanna talk about it.


Klipp.

Gah. Har sån beslutsångest. Nej,denna gången är det inget jätteallvarligt, but still. Kan inte bestämma mig om jag ska kapa håret eller inte :) Jag är suugen på å köra en kort cool sak,men samtidigt har jag sparat läänge nu ,av en anledning. Förr kunde jag ALDRIG gå till frisören och säga "Bara topparna tack". Det gick inte. Jag vill att det ska synas att jag varit hos frisören! Jag älskar förändring och håret växer ju ut, så det är en bra sak att ge sig på. Nu har jag dock genomgått en period av tvångstankar om att jag ska klara att spara ut till långt. Även om tankar som "När jag sparat ut tillräckligt långt kommer jag vara 52 år och då kommer jag vilja klippa det iallafall." ,så har jag ändå lyckats hålla mig! Man borde testa allt man vill nu, för det är nu man kan! Men jag har börjat gilla min kaluffs (ska inte gå så långt att jag kallar det frisyr) och jag vet hur lång tid det tar att spara ut om jag klipper och sen ångrar mig...  Ahja,det märks. Jag vet att om jag känner för det en dag,som kommer jag bara göra det :) Och det är ju bara hår!

Semester.

Hemkommen från ett parti kubb med Dennis familj. Skojs. Det är andra gången vi lirar och änsålänge verkar ingen ha tröttnat :) Det är kul att kasta pinnar...på andra pinnar.

Kollar på tåg till Göteborg. Dennis och jag ska dit med min familj om ett par veckor. Bo på tjusigt hotell 2 nätter , gå på stan och knasa oss på Liseberg en dag. Ska bli kuligt! Det blir väl det i semesterväg denna sommar. Blir nog inget utomlands bara vi två ,I guess.

En vän frågade om jag ville träffas för en fotosession i Kalmar och det hade jag GÄRNA ! Men det är så konstig väg dit bara. Dyr väg :) Synd.
Nu ska jag återvända till vinden och plocka ner tvätten innan den blir stulen. Sen ska vi glo på "Look at me" . Ser typ en film/ kväll nu för tiden. Så behövs det filmtips så... fråga INTE mig! :P jag kommer aldrig ihåg titlar på de som är bra! "Greenzone" och "Hurtlocker" kan jag iallafall tipsa om . Haj!


Härlig söndag.

Fick nöjet att följa med Johanna och Li ut på landet. Hunden "Aik" var också med. Supermysigt ställe där man bara kunde njuta av solen, sitta på bryggan å doppa tårna i  sommen. När man känner att man duger till inget ,så är det skönt med sådana dar. Jag råkade sparka på en fisk. Flåååt fisken! Tack för idag!



Från mitt fönster.


Varm vernisage.

Hejhej. Längesen jag skrev. Har typ coolat av lite i värmen :) Det är 32 grader i vår lägenhet. JÄTTESKÖNT !...om det hade varit vinter ute. Men det äre inte. Det är 32 grader ute också. Jag vaknade nyss efter att ha sovit i 3 timmar. Dennis och jag låg på sängen och funderade på att dra ut och cykla till Höganloft. Det lät jobbigt,så jag somnade. Drömde dock att jag var ute och cyklade, så det måste ju gillas ;P

Var på vernisage tidigare idag. Det var nån glasutställning. Man fick champange och korv på pinne och annat konstig halv-mat. En tjej kom fram till Dennis och mig när vi stod och tuggade som bäst och såg som mest konstintresserade ut. Hon var visst från tidningen och frågade vad vi tyckte och varför vi hade kommit. "Ah vi tycker att det är för jäkla dyrt! 27 000:- för en liten hare som boxas med en annan liten glashare!?Och vi kom för att vi var hungriga ,men det här blir man fasen inte mätt på!" :) Nejdå , vi svarade snälla saker och spände oss för att se OERHÖRT bildade ut. Gillar faktiskt att gå på utställningar,det e nice.

Skulle vilja dra någonstans. Det kanske låter korkat ,när det är så här äckligt varmt i sverige, men jag tycker det hade varit skönt. Åka iväg och bara ta det luuugnt och sola och bada och titta på saker och sova och äta mat. Mm mat. Undrar vad vi ska käka. Man är liksom inte sugen på nåt speciellt när det är så här hett. Käkade plättar med chokladglass och jordgubbar innan. Glassen smälte så jag kladdade ner den i ett glas och lekte milkshake. Det gick sådär. Blidde nästan blå i skallen när jag försökte frakta upp smeten genom det dumma plaströret!

RSS 2.0