Kajor.

Mina grannar klädde nog på sig när jag stod och siktade teleobjektivet mot deras hus. Men kunde inte låta bli!



Arga människor.


När jag gick över vägen idag stannade en bil för mig vid övergångsstället. En man störtade ut från passagerarsätet och SMÄLLDE igen dörren. Han stormade över vägen och svor medans han gick i raska steg efter mig. Jag blidde litta nervös. Det var läskigt. Han vek av efter ett tag svärandes och han röt åt par kääringar som stod i hans väg. Jag ökade takten och höll koll på vart han befann sig heeela tiden. Det är läskigt när människor är arga. Jag är också arg på vissa människor,men jag tror det är svårare att se på mig. Jag blir nog snarare ignorant och "hatar" på avstånd :) Oftast går det över ,men ibland inte.
Har haft magkatarr hela dagen. Det suger något fruktansvärt och känns som man är vrålhungrig. Men när man väl ska käka får man knappt ner nåt. Det är lätt att försöka sluta stressa,men saken är den att bara för att man tex GÅR saktare försvinner ju inte stressen man har inom sig. Nu verkar den dock ha gett med sig. Tur det.

Lek.

 


Min dag med Göte-

Normala människor spenderar inte en varm dag som denna i en kokande bil. Så jag fick göra det istället. Mitt lilla projekt blev uppskjutet pga anledning. Så jag improviserade istället ;) Tog med mig min hund Göte som sällskap och vi åkte bla till McDonalds i Mjölby. Första gången jag körde Drive-In! Häftigt! Dom nådde knappt ner med maten till min lilla bil ;)
Körde vilse i skogen och svettades ihjäl några gånger. Funderar på om det är olagligt att köra i bara BH.
Dennis mötte upp i skogen och vi tänkte gå en sväng. Men vi vände efter att vi hittat några människoben-ben liggandes bland snåren. JOO jag loooovar det var från en människa. På säkert!
Avslutade kvällen med världens bästa fotbollstjejer. Vinst med 5-1! Härligt avslut på säsongen!


Min bil är så stor och skrämmande. i EN vinkel.


Ut på uppdrag.

Underbart väder. Perfekt. Hem om och hämta saker sen ger jag mig ut och möter dagen!

(bilder från igår)

Ledig onsdag.

Imorn är jag tjoho-ledig! Så där mitt i veckan break som jag behöver just nu. Ska jobba på mitt lilla projekt. Det ska bli kul och jag längtar. Hoppas jag hinner grilla litta med Dennis också det hade varit mysigt. Och så avslutas dagen med sista seriematchen för denna säsong. BRA dag so it seems.

Köpte en liten flaska vin som vi ska korka upp om en stund och avnjuta med några kex och kanske en film?
Kääringen som stod framför mig i kön på systemet pekade på min flaska och sa till sin guuube "En såndär e ju lagom" sen sa hon samma sak till mig och jag nickade och höll med. :)
LÄNGTAR till min riktiga semester! Då ska vi dra till utomlandet och det ska bli SÅ najs! Tills dess får jag nöjja mig med Sveriges överraskande väder , som jag för tillfället ABSOLUT inte vill klaga på! Jag vill bara vara ute och hoppa hoppsansteg och sjunga barnsliga visor :D

Today I am USA!


Mitt nya favoritdjur.

Idag har jag haft en fantastiskt lagom bra dag! Det är inte dåligt. Mötte upp Dennis på lunchen och vi hade en mysig salladslunch ute på en parkbänk i Norrköping. Det är en såndär sallad man kan välja ingredienser själv. Dennis undrade om ALLA ingredienser passar ihop. Jag påstår att dom inte gör det. Råkade blanda stekta nudlar, soltorkade tomater och mangosås en gång. Det är liksom inte i samma genre. Det är samma som att stoppa in James Bond i en ABBA-musikal... ... det blir ... äckligt.
 När vi satt där och åt kom det fram några kajor. Jag ÄLSKAR deras ögon! Stirriga och spännande! Efter ett tag hoppade den ena upp på bänken brevid mig och titta på min macka , på mig och åter på mackan. Jag petade den lite ifrån mig och efter ytterligare en stund hoppade kajan över till min bänk, tog mackbiten och flög. Mitt nya favvodjur! Dom är så  raw-beautiful. Jag gillar rå skönhet. Det ska inte vara putsat och TILLGJORT. Jag måste klämma in en kaja i min tattoo! Jag har ganska smala armar så det ska bli intressant hur mycket jag får plats. Såg en kille idag som hade Jesus på armen (tatuering alltså) och jag sa till Dennis att om jag skulle ha Jesus på min arm får det bli en spinkig Jesus.
Nä,jag tror jag har rätt så klart för mig hur jag vill att det ska bli.
Åkte hem med Dennis och sprang bara upp till mig för att hämta mina shorts, ty my gosh vilket fint väder vi fått! När jag kom ner till bilen igen höll jag upp ett litet runt alliminiumpaket och sa "Titta jag tog med mig ett "ecks". Trött! Det lilla paketet innehöll inte alls "ecks" utan ett ÄGG.
På onsdag ska jag påbörja mitt lilla projekt :) Det ska bli kul!! More to come!


(http://www.flickr.com/photos/dzwjedziak/3447445571/sizes/m/in/photostream/)


Grey today.


Hoppas på nästa.

Igår var en av de värsta dagar på länge. Jag bara satt.. och väntade. Var på dåligt humör och hade inte lust med nåt. Det verkar vara temat på helgen. Men jag har haft mina skäl. Hoppas verkligen vi hittar på nåt idag för annars lär det bli en repris. Jag får helt enkelt hoppas på nästa helg. Alla har vi väl våra dåliga dagar óch jag hoppas jag förbrukade alla årets denna helg.

Strax dags.


Ska gluffsa i mig resten av min lagom-ostbåge-påse. Dennis har gått på kalas så jag får roa mig själv.
Ritar lite. Måste ju göra klart min tattoo snart. Det är strax dags! Mindre än två veckor.
Har slutat säga "det här är den sista" för jag vill inte ljuga och det kan mycket väl sluta såhär! :P

Imorgon blir det nog att åka någonstans. Har ju suttit hemma nu i två dagar så det börjar krypa lite i "hitte-på-nerverna". Vi tar nog min lilla skruttibangbang å åker till Jönköping. D skulle ev kolla en gitarr. Sist jag var på musikbörsen och glodde fanns där en helt UNDERBAR guitarr . En blå. Hoppas den är kvar och att dom har tröttnat på den. Jag kanske kan få bli fodervärd åt den.

Midsommar

Det blir inte alltid som man tänkt sig. Jag var helt matt igår. Orkade knappt röra mig över huvudtaget. Läskigt. VI skulle springa en sväng men jag orkade verkligen inte röra mig i en snabbare hastighet än långsam gång. Stannade på vägen å satte oss på en brygga full med ankbajs. Det var mysigt. Solen var framme. Sen gick vi hem igen. Inte så mycket till springtur där inte. Satt inne tills kl halv 22 då jag kom på att jag ville ha ostbågar. Vad har öppet så dags en midsommarafton!? Pressbyrån och INGET annat! Jag hittade en ostbågepåse i EXAKT lagom storlek! En sådan påse man får käka upp helt själv! Perfekt! Glodde på "Independence day" och ska se klart sista timman nu ,så här på midsommardagsförmiddagen. Idag ska jag bara slöa !

Nytränad,nyduschad och nyhandlad.

Åkte till gymmet med pågarna och fortsatte sen hemma. Rockade rockring till ett helt avsnitt av "Big bang theory". Älskar den serin!Älskar även den träningsformen. Det tar och det är enkelt. Sitter med en skål fruktsallad och en påse godis. Älskar den dieten. Det tar och det är enkelt ;) Jaaa godis en torsdag. Lite får man välle fira att det är minisemester! Jag har glömt ,hur många gånger som helst ,att det är midsommar. Antar att det är för att vi inte firar det ordentligt. Eller iallafall inte på nåt traditionellt sätt. Vi köpte en köttbit och bearnaissås på ICA, det får duga ;) Om man drygar ut det med lite film och litta mys så blir det nog en fin midsommar ändån.
Nu ska jag knapra vidre på mitt kvällssnask och hoppas D sätter igång en av mina favvisfilmer snart : The hills have eyes" Mums!


En dag på jobbet ;)

Två små i en XXXXL.

BabbaBoom.

Har haft tryck över bröstet alldeles för länge nu. Det är obehagligt och värker i arm och rygg. Ska gå till vårdcentralen nästa vecka, för så här kan vi inte ha det :)
Drar mig lite för att gå dit eftersom jag ringde för ca en månad sen och undrade om min mage som jag haft ont i var och varannan dag. Tänkte om jag var laktos OCH glutenallergiker. Dom sa jag skulle ringa om det blev akut och att jag skulle TESTA mig fram.
Vill inte att dom ska tro att jag är hypokondriker som ringer om detta med. För det är jag INTE! HATAR att gå till doktorn! Därför jag skjutit på det. Om det INTE skulle vara nåt känner jag mig onödig och ivägen . Dumt, I know. Men jag menar hjärtat slår ju liksom * BabbaBoom!* ^_^ . Men som sagt när man inte ens kan sova om natten...

90kr tills fredag.

Vissa dagar vill man bara sova. Idag är en sådan dag. Men nu när jag lix trotsat min vilja genom att både vakna OCH jobba, så kan jag ju lika gärna fortsätta vara olydig. Ska försöka hinna med att träna och laga mat innan älsk kommer hem från jobb. Tänkte överraska honom med lite käk. Får nalla på min tighta budget. Har nämligen bestämt mig för att klara mig på 90;- tills på fredag! Inte nödvändigt men kan vara nyttigt kanske. Har redan varit å snott en tredjedel. Köpte en klänning på nätet för 25:- . Hon jag köpte av var inte hemma när jag skulle hämta den,men hon sa att hennes son var det och att jag kunde ge pengarna till honom. Av någon anledning tänkte jag att sonen var runt 6 och att han skulle få den femma som blev över eftersom jag inte hade växel. Tänkte saj "Du får behålla växeln om du sjunger en sång." Sonens ålder översteg nog min förväntan med ca 10 år så jag tyckte inte det var läge att be om den där sången. Jag överlämnade 30:- å gick. Det får bli blodkorv med smör och lingonsylt ikväll. Gott! Shhhh...don´t tell him! Satte en bukett blommor under vindrutetorkarna på D´s bil i gårkväll. Han såg dom i morse och verkade bli glad...trots att de inte direkt var "finplockade utan snarare uppryckta med rot och mullvad!

Hemma hos D. Det är jag som stökar till och bor i kassar.

Europe!

Det ringde en kvinna. Jag hann inte svara ,men hon lämnade ett meddelande. Hon sa att jag vunnit tävlingen. Vilken tävlig? tänkte jag. Men det är ju lite skitsamma för det är ju alltid kul att vinna! Jag ringde upp (om ni inte får tag i mig ,tala in ett meddelande att jag vunnit nåt så ringer jag upp direkt ;)) Det var en trevlig röst som berättade att jag vunnit en biljett till Europe´s konsert i valfri stad. Jag blev glad! Det hördes nog. Jag valde Linköping och godkände att dom publicerar mitt namn i nästa tidning av Body Art. Yay! Jag ska få se/ höra Joey Tempest live! En av mina stora idoler! Kanske får ta med mig plockepinn eller nåt och sysselsätta mig med medan deras turnékompisar spelar - Jag älskar inte Takida- Men det är sånt man får ta när man ska se EUROPE! :D ...gratis.

Lyxfällan.

Fråga mig inte om det var varmt ute för jag har ännu inte orkat masa mig ut. Fastnade på tv3play. Sitter och kollar på gamla avsnitt av "Lyxfällan" . Jag brukar göra det ibland när jag känner mig slösig. Det brukar hjälpa. Ett tag. Bra pepping till att slösa mindre. Det verkar vara farligt att bli för rik ,för om man då förlorar allt så är det nog svårare att anpassa sig,än om man inte har provat på att ha det flott. Det är lustigt vad folk lägger pengar på. Men samtidigt så har vi nog alla våra laster. Mina laster skulle jag nog saj är frisören,tattootidningar och dyra pressbyråbananer!

Någon ljuger.

Är hemma idag. Kände mig inte hundra så jag hoppas på imorgon istället. Funderar på om jag ska dra mig utåt. Det ser ut att vara sol. Men jag är skeptisk, ty på hitta.se/vader står det att det ska regna i Tranås idag. Någon ljuger. Min utsikt eller vädersajten. Har sovit hos D inatt. Tror jag samlat ihop 4 nätter i min nya lägenhet. Känns sådär lönt. Men det blir kanske bättre när jag fått helt iordning. Det är iallafall oerhört förvirrande när man sover varannan natt på ett ställe och varannan på ett annat. Yrvakna jag blev förskräckt en morgon när jag såg Dennis komma in i sovrummet från vänster istället för rakt framför sängen. Till vänster om sängen har jag nämligen en spegel hemma hos mig och jag var helt säker på att det var där jag befann mig! "Kom du ut ifrån spegeln nu!?" utbrast jag sömnigt och förskräckt. Det var skönt att då få reda på att det var hemma hos D och att där faktiskt fanns en dörr. Nu tänker jag trotsa mitt internet-troende sinne och bilda mig en egen uppfattning om vädret.

Grattis Dennis <3


Idag är jag jätteledig.

Inledde dagen med att träna litta boll vid 9. Drog med mig Dennis till gymmet efter det och avslutade träningspasset med en glass! Tanken var att jag skulle städa i eftermiddag men efter lite konsert i duschen kände jag att jag ville vara lite ledig. Så jag färgade brynen (glömde färgen i och utbrast ett AH! när jag råkade gå förbi spegeln) sen satt uppochner i min fåtölj och glodde på tv resten av min städ-tid. Det är jobbigt att sappa när man är lat och fjärren ligger för långt bort!Nu sitter jag hos D och är vrålhungrig! Vi ska väl vandra iväg och köpa potatisgratäng och kassler snart. Om vi väntar för länge kommer det bli akutpizza istället och det vill vi ju inte...eller vill vi?!

Stök. Det blir väl bättre...nån gång :) Bordet har jag trasat sönder med hyvel! Det är kul att förstöra.


Några bilder från skånehelgen.


Oreda.

Nu har jag varit hemma i Tranås i fem dagar. Tiden går fort när man äter glass. Morsan och jag gjorde en bilfärd upp på 7 timmar. Det måste vara någotslags bakvänt rekord i streckan Sjöbo-Tranås. Orsaken var alla dessa loppisskyltar som stod vid vägkanten! Vi var inne på 6 stycken. Sen kunde vi inte stanna av vid fler. Morsan ville hoppa av vid en sista men jag påminde henne om att våra cash var slut =)
Morsan åkte hem på tisdagen efter en natt på min gröna matta i mitt picknickrum. Hade tyvärr inget bättre att erbjuda. När morsan åkt hem kom åskan på besök. Jävvrar vad det small!! Jag blidde lite rädd och gick och satte mig i garderoben och åt bullar. "Här hittar den mig aldrig!"
Lämnade in min bil på verkstad då den skulle lagas på onsdagen. Den gick ju inte igenom besiktningen helt. Nåt med bromsarna. På onsdagkväll hade jag inte hört något från dom så jag gick till verkstan och där stod min lilla bil. Verkstan var stängd men jag kom på att jag hade mina reservnycklar på mig. Skrev en liten lapp "Jag har hämtat min bil =) Hoppas den var klar /Joss" Jag behövde den ju till träningen...
Fick litta ångest medan jag körde - tänk om den INTE var klar. Men bromsarna verkade ju fungera...
Var och ombesiktigade bilen idag och den gick igenom! Körde om verkstaden för att hämta mina andra nycklar samt räkningen. "Jag hämtade min bil sen på kvällen" sa jag. "Ja,jag märkte det. Man BRUKAR ju inte göra så" förmanade han... Hehe. Det blev en hyfsat billig historia och nu ska den väl hålla ett tag till. :D
Igår försökte jag få litta ordning på min lägenhet. Det tar sin tid när man jobbar om dagarna. Det mesta står fortfarande i lådor och kassar och jag blir tokig på´t! Det är en sådan oreda! Jag köpte en rulle cool tapet på en loppis och bestämde mig för att det skulle vara snyggt att ha den bakom datorbordet. Men jag kan ju inte tapetsera. Vad gör man om man inte kan det ? Man SPIKAR upp tapeten! Blir det rakt? NEJ! Blir det snyggt!? NEJ!. Möjligtvis om man lägger huvudet på sned och kisar. Hårt. Orkade inte plocka ner skiten så jag sprang till Dennis istället. Det man inte ser....
Vet inte riktigt vad helgen har att erbjuda . Ska se om jag kan få rätt på palatset liiite mer iaf så jag slipper äta fil ur närmsta vas. Sen ska Dennis firas för han fyller år! Jag tänkte på det innan idag när jag...tänkte : Studentvisan "För vi har tagit studenten, fy f*n vad vi är braaaa" Den måste ju skrivits när det var fler som INTE tog studenten. PÅ den tiden man kunde kugga. Dagens borde gå "För vi har blivit lite äldre ..."

P1.

Hemkommen från faster. Det blev många goda raggmunkar plus glass. Proppmätt! Kusin Frida och hennes Alex var också där och det är alltid lika kul att träffa dom med! Önskar ibland att jag bodde närmre.
När jag kört hem bror och Candra satt jag på radion som sällskap. Råkade slå på P1 och lyssnade på det hela vägen. Det var en man som bröt på tyska som talade om literatur. Jag vet inte riktigt vad det handlade om för jag är tyvärr så fruktansvärt ointresserad. Satt mest och försökte komma på vilken seriefigur i "DuckTales" han lät som. Höll på att domna av efter en kvart men vaknade när det lät som att bilen höll på att gå sönder. Det gnisslade till nåt så förbenat och jag blev livrädd. Det var dock ingen fara med bilen. Det var bara P1 som bestämt sig för att lägga in en uppväckande fiolslinga mitt i alltihopa. Jag förstår inte. Men som sagt, P1 är inte riktigt jag.
Nu måste jag o-dricka. hejsvej!

Förstör ett bord.

Jag håller på att förstöra ett bord. Det är roligt. Tänkte bara sandpappra först,men jag drog fram farsans hyvel istället, den gjorde större "nytta". Jag köpte bordet på föreningsloppisen igår. Hjälpte ju min gamla fotbollsklubb att sälja lite . Det var sjukt varmt. Mina ben går inte att böja smärtfritt idag. Har bränt sönder knäväcken. Ser fånigt ut.
Idag har farmor varit på besök och vi har grillat korv. Tog några parti kubb medan farmora satt i sin kepa och kollade på. Hon fick äta sin första isglass idag. Vi tvivlar dock på att det är den första isglassen på 95 år :)
Ska köra och hämta Candra och sen drar vi till min faster och käkar raggmunk! Där väntar även annat finfrämmande :D

Frukost ute på terassen.

HAr massa bilder att lägga upp så fort jag kommer hem till min dator =)

Dag 2.


I förmiddags drog jag med bror till Malmö. Shoppade en tröja till mig själv och en till morsan. Sen käkade vi inne på köpcentrat och åkte hem igen. Marcus har köpt ny bil så jag fick testa köra den hem. Nästan farligt lätt var det! På min bil tar ju bromsarna först när man tryckt ner pedalen igenom botten. Här tog de direkt! Man behövde inte heller använda tvåhandsfattning för att svänga ;) Mycket smidig bil! Har varit en sväng om hos farmor. Fick läsk och bulle och 4 småkakor så mättnaden håller sig på jämn nivå hela dagen verkar det som. Hittade farsan i hammocken när jag kom hem och tog över den platsen en stund. Jag ska också hammock! I mitt vardagsrum! Gunggunggung! Ska lägga mig där en sväng till nu å se på medan pappa klipper gräset.



Out of town-

Igår tog jag tåget ner till Skåne för en lång weekend! Fick ju tag i billig förstaklassbiljett och fick sitta i en fåtölj som stod helt alena. Det kändes skumt...ett tag..sen somnade jag och vaknade när vi var fem minuter från Lund. SÅ ska en tågfåtölj vara! Underbart! En annan sak som indikerade på att man satt i förstaklass var mannen bakom mig som beställde en wiskey. Den mannen drack, av hans röst att döma, MINST 3 wiskey om dagen.
Hoppade av i Lund och satt och tittade på folk medan jag väntade på att morsan skulle komma. Inte ofta tåget är 15 min för TIDIGT! ;) När vi kom hem till Sjöbo hade farsan grillat. Han hade lagt köttet med den fina sidan upp,för att dölja den oerhört VÄLGRILLADE undersidan. Gott! Efter maten tog vi två parti crocket. Det gick nästan misstänksamt bra. Funderar på om jag kanske är född att bli crocketspelare. Blev lite ledsen. Det var ju inte riktigt DET jag tänkt.
Marcus (min bror) och Candra (hans fjälla) hade hyrt Due Date, så den glodde vi på. MYCKET bra film. Man känner sig dock något svårroad när man sitter brevid min bror dock ,som skrattar åt det mesta (sorry brorsan men så är det :P) Ah, bra film iallafall.
Unnade mig sovmorgon till kl 8 idag och tänkte lifta med bror in till Malmö en sväng.
Detta blir nog en bra helg, men jag saknar min säl ^_^


Väntar på att de ska dividera klart! :D


FEM dagar ledigt!


Bullshit!

översättning: Tjurskit!

RSS 2.0