Framtiden är säkrad!

Hjälpte en kääring upp med väskan på tåget. "Åååååh tack lilla vän, Gud välsigne dig!"..."Vad bra" sa jag.
Dååå har man framtiden säkrad. Heaven for me! Bara ett litet lyft. Piece of a kaka!

Pigg som en mutter!Tysk mamma?

Jag har varit och tränat fotboll! Därför är jag speedad som en ahlgrens! Pigg som en mutter! Glad som en glass!  :)
Behövdes efter en tung dag.
På tåget, på vägen hem från jobbet , såg jag en farbror. Inget märkfärdigt med det. Men hans näshår! Mänskligt? NEJ, inte ner till underläppen! Äckligt!! Jag fick titta på nåt annat. Försökte tjuvläsa en käärings bok i spegling av fönstret. Det gick dåligt. Blev spegelvänt och suddigt. Det, tillsammans med gubben, gjorde mig faktiskt lite illamående. :D
Märkte att jag var trött när jag kom hem . Skulle ta med vattenflaska till träningen. Jag tänkte bara "vatten". När jag kom ut hade jag fått med mig ett dricksglas. Men fick jag nån DRICKS!? NEJ!

Jag antar .

Jag antar att jag är besviken. Jag vet inte om jag har rätt att vara det ,men det är inget jag styr över.
Jag tycker inte om att vara besviken. Känner mig dålig och undrar vad jag kunde gjort annorlunda.
Jag kanske helt enkelt inte borde göra nåt. Det är jag bra på i vissa fall. Inte i sådana här fall.
Ibland vill jag vara kvar. Ibland inte.
Sällan vill jag stanna kvar på ett ställe länge. Oftast vill jag flytta.
Jag vill inte fastna i marken. Jag passar inte i mossiga skor. Jag vill vara barfota.
Det finns inga bestående "rätt" . Saker förändras.
Jag vågar chansa. Jag är glad för det. Jag är ledsen för att jag oftast chansar fel.
Jag ska inte stå still längre. Kanske är det dags att backa.

VI KOMMER SÅ FORT VI KAN!

Igår var en bra dag. Målade radio, tränade,färgade håret och sen tog jag följe med töserna hem till Carin. Rolig förfest och en kul utekväll i parken. Vid midnatt gick dock brandlarmet och det blev ett litet avbrott. Inte kul när de tänder lamporna mitt i natten. Hände inte med på efterfest utan gick hem direkt. Var så sugen på flöööt! Jag åt en banan. Det var allt jag hade i lättuggat format.
Stegade upp rätt så tidigt idag. 9 är lagom tidigt om man somnat vid 3. Hann städa lite innan mina pizzapolare kom på besök. 5 pers fyller ut mitt rum väldigt bra. Det funkade fint om man satt på golvet och hade en klaffstol som bord :P Jag fick ringa och beställa. Blidde lite nervös. Med rätta. Jag hör aldrig vad pizzagubbarna säger och dom hör aldrig vad jag säger! Det är ett virrvarr av missförstånd och underliggande aggressioner som bubblar fram i båda ändar av luren. Men det löste sig...efter att han fattat att jag INTE heter Furesson ,utan Thuresson. "F som i Fredrik?" , "Nej, T som i Tredrik". Han meddelade att "Viigl gnögeiohg"... jag bara "VA?!"..."VI KOMMER SÅ FORT VI KAN!". Aha vad bra.
Det dröjde dock rätt så länge tyckte jag. Tillslut kom han. Vi pratade inte med varandra. Jasmin skötte snacket. Bra det. På kvittot stod det H.upp Turesson. Jag heter inte Hupp!
Handboll och pizza med goa töser. Inte fel!
Funderar på att gå till gymmet nu. Det hade varit...kul? Nej, men bra. Jo så får det bli. Och kanske att man tar turen om ICA på vägen hem.... och köper godis. Bra plan!!

Fragile.


Kill your radio.

Har köpt en gammal radio på loppis. BLev glad över mitt 50:-´s fynd! Bestämde mig för att ha den i köket. Jag har rosa i köket, så givetvis måste radion vara i rosa:D Jäddrar vad färg är dyrt! Blir ingen billig radio i slutändan ;) 350:- för en liter färg! Rena rånet! Men den kommer vara värd det. Jag har uppmärksammat en av mina svagheter. Noggrannhet. Jag gillar INTE förarbete! Jag vill att det ska gå snabbt att måla radiomöbler! Det går inte snabbt och jag fuskade lite. Men det kommer bli fint ändå. I´m sure. Tråk å behöva vänta på att färgen ska torka... man kanske kan fuska lite....

Fick även min nya peruk idag =) Ska bli kul att leka med nån dag!

Nu ska jag titta på film.

Ujuj, vad trött jag ÄR. Snälla Erika bjussade på semla. Lite ont i magen,men det var det värt! Like the people at Stadium! Stannade kvar lite i Norrköping efter jobb idag. Gick och strosade för mig själv. Det tycker jag om. Man behöver inget köpa. Bara gå omkring. Ah, nu råkade jag ju visserligen köpa en tröja och en brö´hållare,men det hör inte till saken. Gick även in till min Norrköpingsfrisör (har en i varje hamn...) å bad om en klipptid. Det är dags för det. Det jobbiga är att jag inte vet om jag sparar eller är redo för snagg. Det visar sig. På onsdag. Då blir det färg med. Jag vet inte vilken. Det visar sig. Onsdag kommer bli en uppenbarelsernas dag!
Denna helg kommer bli lajbans! Kanske liten snabbvisit på krogen imorn och sen partyparty med töserna på lördag!:) "Barbados" i parken. Får man INTE missa! Nejje, inte mina idoler direkt. Inte alls faktiskt,men det är ju skitsamma!...Gillar dom INTE ... alls!....usch!.... Det är inte dom jag går dit för!... pfffff.....Undrar om man kan stå så nära att man kan peta på dom...
Nu ska jag glo på tv-film! Dragonfly.

Stressad.

Imorgon är det jobb i Norrköping. Jag måste sova snart. Annars kommer jag vara så trött när jag vaknar. Å det är dumt, för då ska man vara vaken!
Kollade nyss upp tågen. DOM HAR ÄNDRAT I TABELLEN! Gah! Nu går tåget 7 minuter tidigare än vad det gjort innan. Hela min plan rubbas. 7 minuter är mycket minuter på morgonen. Nä,men jag får väl låta bli att borsta tänderna. Ja, men jo,så får det bli. Och strumpor hinner jag INTE ta på mig. Äcklig i käften och barfota. Ja ,det är inte mitt fel. Ja, man borstar tänder i ca 2min och JA det tar 5 minuter med sockorna! Har en instruktionsvideo på youtube som jag följer varje morgon! Den är 3.34 å sen ska man ju rota fram ett par strumpor i ungefärlig kulör INNAN dess. Ne, men jag kommer väl bli förkyld dårå. Där rök den påsken. Jaja, får väl leta ägg och vara glad ett annat år då....

Out of reach


Vill du ha en pralin?!

Igår skulle D komma över och se film med mig. Klockan blev 20.00 och det ringde på dörren. Jag masade mig upp ,låste upp dörren och puttade upp den ,utan att kolla ut. Vände mig om då ingen stegade in. Wooooh! Det där var inte alls likt D! Jag blidde helt paff. Där stod det en annan karl och där stod jag halvdan och helförvirrad. "Förlåt jag väntade någon annan" fick jag fram. Han var från Telia och undrade om jag hade bredband i telefonjacket eller fiber..."Ja",svarade jag. Jag KAN inte sånt. Jag hatar att känna mig dum,men jag är faktiskt SÄMST allt vad ..det nu heter.
Han bad om att få komma in och jag ursäktade såklart röran. Det BORDE jag inte göra. Va fasen,det är mitt hem och jag får väl ha så stökigt jag vill. Speciellt kl åtta på kvällen! Han sa att han var van att folk hade det stökigt,just när man kom på oanmälda besök. Fast jag hade det faktiskt inte så stökigt och han berömde min inredning. Duktig Joss!
Det kanske var för att trösta mig lite innan han började slå igen! För han fortsatte att förnedra mig med sina dumma frågor "Vad har du för hastighet?", "Vad har du för mobiloperatör?", "Vart går sladden?".
Jag ryckte tag i sladden och följde den ända hem. Den bodde i ett uttag i väggen. "Då har jag i telejacket?" gissade jag. "Fibernät."svarade han. Jag ville gå hem! Jag var hemma.
Han frågade om vi kunde sätta oss ner och titta på ett komboavtal. Jag visade in honom i köket. Vi satte oss.
"Vill du ha en pralin?..." frågade jag. "...Dom är ganska äckliga så du får ta så många du vill". Han tackade och tog en. PRALIN?! Hur gammal är jag?! Vem bjuder en teliapojke på PRALINER?! Kunde jag åtminstone inte säga CHOKLADBIT eller något mindre 1940-taligt?! När han ätit upp sin marsipanpralin och gått igenom HELA avtalet med telefoni och trådlöst internet ,så kläckte jag ur mig att jag har router. Jag har bara inte kopplat in den. Det ringde på dörren. Denna gång var det D. "Nu kommer han som skulle komma egentligen" sa jag till telianen. D tittade in. "Jag har herrbesök" sa jag... "..vi äter praliner."
Telianen tackade för sig och gick.
D och jag glodde på "Paranormal activity 2". Gäsp. Jag tycker inte den var speciellt läskig. Synd. Jag skulle vilja se en riktigt riktigt skrämmande ! Det var längesedan!

Ny Musmatta. Ny favorit.


Somliga missar har man inget emot.

LaserLasse

Lek i studion.


I´m gonna miss ya!

Flyr verkligheten för en stund. Traskar till min bunker och gömmer mig ett tag. Bara 2 månader kvar. God I´m gonna miss ya! Vem ska sen gömma mig??

There is no going back.

Det kvittar om jag ångrar mig. Det gör ingen skillnad. Det spelar ingen roll att jag önskar att det vore som då.
Om det skulle spela roll, om det skulle gå att önska, skulle jag antagligen göra samma sak igen.
Allt sker av en anledning.
I vissa fall en jävligt dum anledning,kan tyckas. En oerhört jobbig process för ett så fånigt resultat.
Men förhoppningsvis suddas ångern ut, förhoppningsvis inser jag att det är bättre att blicka framåt.

Hur vet man?

Hur vet man att man befinner sig i ett väldigt litet samhälle?
Det hänger GARDINER i fönstret på Konsum!
Där har jag varit idag. I det lilla samhället.
Kommer inte ihåg vad det hette.
Kommer heller inte ihåg var det började och märkte inte när det tog slut.

Kliar i min hals.

Usch det kliar i min hals. Det är obehagligt :( Ja,det kliar ju inte så mycket som när jag hade "snålis-sjukan",men det är tillräckligt!
Vad snålissjukan är? Jo,(en ungefärlig historia)jag stod och valde på att köpa tre kiwis för 10:- och en hel korg med kiwis för 15:- . Köpte korgen. Givetvis var det ju väldigt mogna kiwis till detta pris och det dröjde inte länge innan de började bli lite mosiga. Självklart var jag då tvungen att äta upp alla kiwis. ca 15 st. Det gick på 10 min. Piece of a kaka. Faaast efter nån minut började det klia nåt så förbannat i halsen. Efter ytterligare någon miut var jag prickig i hela skallen. Det spred saj. Jisses vad FUL jag var. Eller jag menar, oj vad synd det var om mig. Ringde sjukuplysningen och hon frågade om jag ätit nåt lustigt. Men jag kunde inte komma på något KONSTIGT jag käkat. Ahja, det gick över sen :) Hon på läkarlinjen sa att jag eventuellt kunde vara allergisk mot tomater! Pfff. dååålig gissning.
Sitter och funderar på om jag ätit något billigt idag. Nä... ska väl isåfall vara den där yoggin som jag köpte två för tio.....

VEM ställde klockan!?

Vill man vakna när klockan ringer ? Oftast inte. SPECIELLT inte när man drömmer något som är bättre än verkligheten. Jag har förmånen att kunna drömma, vakna och fortsätta drömma på drömmen om jag somnar om igen. Kan vrida på en "fortsätt där du var sist" ratt. MEN när klockan ringer (ja nu är det ju ingen klocka, för det finns ju mobil) då är det omöjligt. Allt bryts och rasar samman. Irriterande! Så VEM ställde klockan(mobilen)!? Well ,det var INTE jag,så det måste varit.... nån annan?! Trååååkigt det är när man inte kan skylla på nån annan :/ Ahja, det är väl bara att stiga upp och inse att man måste face´a verkligheten även då jag står fast vid att drömmar ibland/oftast är bättre än verkligheten:)
That´s my motto!
Do not get stuck in reality!

Lämna mig ifred!

Sluta förfölj mig! :( Dumma dumma. Låt mig vara ifred! Har ju sagt att jag inte vill ha dig!! Sluta följa efter mig Dumma dumma kladdkaka!

Skön söndag.

Började dagen med träning. Skulle egentligen ha vilodag,men det är så roligt så jag kör vilodag en annan dag istället :)
Träningen eliminerades därefter med en pizza hos Madde. Det var det värt. Kul att slötjöta med töserna och försöka förstå sig på skidskyttestafett. Jag tror jag har fått kläm på den sporten nu,men det är inget jag kommer följa slaviskt kan jag ju säga . Det ser obekvämt ut.
Jag hoppas på en sak. Man ska inte hoppas för mycket, för då blir man besviken om det inte blir. Men lite kan man ju hoppas, så det gör jag. Tänk så mycket mer som hänt om man vågat lite mer! Ibland måste man dock förlita sig på andra. Det är jobbigast När man inte kan påverka själv.
Nu ska jag utveckla en annan stafett . Den går till ungefär såhär: Spring till kylen, rota fram Ben&Jerry´s glass. Slå en kullerbytta. Öppna glasspaketet. Sjung en sång. Ät upp glassen. Vicka på huvudet. Diska glassbyttan och släng den sedan i slasken. Klart! Mycket behagligare stafett. Det skulle jag vilja se på tv. Tror USA skulle ha bättre chans i det än i skidskytte. Där verkade dom lite sneda.

"Klappa ej djuren!"

Nu kan man lista ut mitt stjärntecken bara av att lukta på mina händer. Dom borde sätta upp en "klappa ej djuren" i fiskdisken på Willy´s! Hmm..undrar om jag är sej eller sik.
Ingen firre fick följa med hem dock. Blev blodpudding med smör och lingon. Är dock inte så sugen på det längre. Blir nog kexchoklad istället. Och en film.

Fotboll är det bästa jag vet.

Ja iallafall i träningsform och inte långt ifrån "i alla kategorier". Kört 2 timmarspass med bara spel idag och det är sju timmar för lite, så kul är det! Hade lite överskottsenergi kvar så jag hoppade av på gymmet och körde lite styrka. Bara lite. Överskottsenergin försvann sen. Skönt. Nu får det bli en dusch innan det ska ut och handlas middag. Sen är det bara att luta sig tillbaka och se vad kvällen har att erbjuda. hej!

Det FINNS inte!

Bah! Har varit sugen på kladdkaka hela kvällen nu! Det är nån nerv som fått fnatt och bara skriker efter kaka! Jävvra nerv! Satt och fantiserade om kladdkaka och dess olika tillbehörsmöjligheter tills jag kom på att det inte var till nån fördel. Satte igång en skräckfilm istället för att mota bort alla slags frestelser och begär. Spännande film. Där kör dom på vägen. Mitt i vintern. Ingen annan syns till. Det är mörkt. Och kallt. Ja det är ju vinter. Å så plötsligt kör dom ner i ett dike. Dumt. Ahja. Bilen startar inte. Dom är fast ute i mörkret. Det är vinter. Vad ska dom göra? Äta. Bra tänkt. Å nej. Dom har glömt maten på bensinstationen. Å nej ,det är för långt att GÅ tillbaka. Vad hittar dom i baksätet? Är det en? Ja det är det! KLADDKAKA! Tror ni jag skrek rakt ut i luften eller?!!?... ok,det gjorde jag inte. Men det hade jag gjort om det inte knutit saj i bröstet på mej! Det FINNS inte!!! Nu stänger jag av skiten och går å lägger mej!  GO NATT! :P

Hundvakt.

Är hundvakt åt Ernst. Han är en stor och mysig hund.
Vi var ute och gick innan.
Han är även en väldigt stark hund.
Om han bestämmer sig för att stå still så hjälper det inte att jag föser =)
Inte heller hjälper det att jag sjunger "Fortsätt simma , fortsätt simma"
Nu ligger han här på mattan . Han är nog en av de få som gillar fötter i armhålan =D

Jag hickar som Goofy.

Jättesnällt att du tänker på mig ,vem du nu är. Men jag måste nog be daj att ta ett uppehåll i ca en kvart. Måste nämligen gå till affären och handla men kan verkligen inte gå ut med denna hicka,Tranås är för litet för det. Tack på förhand.

SÅ fruktansvärt rastlös!

Sitter och hoppar på stolen här. Omotiverat rastlös. Har nyss varit och tränat och tyckte jag tog ut mig.
Vill hitta på något. Men är kanske lite sent kl halv 22 en onsdagskväll?
Tränar oftare nu för tiden och det är så jäkla skönt. Man kan focusera på bara det och svettas istället för att tänka. Jag tänkte dock lite idag. Sen, när jag blir mucklig om armarna (Ja,jag kommer ju inte bli värsta biffen,men va fasen liiite mer bula än nu tack:)) så kommer ju tattoon,som ska göras, att töjas. Tänkte jag. Och sen när man blir gammal och dallrig så kommer den ju bara pffffffff. Det är nackdelen med att göra på överarmen. MEN om jag gör något i surrealistisk stil så kommer det ju bli sååå Dahli! Löst!
Jag längtar verkligen tills det blir av! Har två på G nu. En i taget ,men vill ha båda:D
[Salvador_Dali_Explosion.jpg]
På radion pratade dom om saker som dött. Man fick ringa in och berätta sin story. Många roliga.
Jag kom att tänka på en plastväxt jag hade. Kom hem en dag och den hade dött!! Jag blidde ledsen ,för jag visste att jag hade lila fingrar,men inte att jag var SÅ blomdålig! Det visade sig dock att det inte var någon plastväxt. Stackars blomma. Jag trodde jorden var torr för att den var av plast. Men man ska visst vattna blommor. Jobbigt.

Det kan bli ett bra år ,trots allt.

Jag har skaffat hatt. Jag trivs i den. Den är lite stor ,men det är bra då ryms alla tankar och alla mina 76 löss.
Det var egentligen tänkt att jag skulle spela in min låt i studion i lördags. Jag fick dock skjuta upp det. Synd. Hoppas att det blir snart. Jag är faktiskt rätt nöjd med låten. Ska bara få med mig självförtroendet så blir det bra!
Bowlade med D igår. Gick ofantligt bra. Hade snappat upp några moves på youtube av en gubbe som inte kunde räkna. Hans "5stegs-teknik" bestod av fyra steg;) Gillade dock tekniken. Trots mina nya knep spöade D mig.
Hann med 8 serier på 2 timmar. Jag skyller förlusten på att jag i slutet började surpla Smirnoff. Don´t drink and bowl!
Det var även det budskap jag ville ge till käääringen på banan brevid som glömde släppa klotet å gjorde magplask på banan. Lovely!
Idag har varit en bra dag. Vi gick till gymmet och jag trivs verkligen där. Nu jävlar! :) Dagens bästa var kvinnan som undrade om någon sett hennes skåpsnyckel. Den hängde runt hennes handled.
Trots att året,hittills mest har varit neråt så finns det kanske hopp! Det kan bli ett bra år, trots allt. Vem vet,kanske det bästa:)

Hon känns bekant.

Hon känns bekant.
Jag minns henne annorlunda men hon är fortfarande lika vacker i mina ögon.
Hennes hud är mjuk . Den känns som bomull mot min arm.
Men hon är kall och jag vill värma henne.
Något säger mig att hon inte kan värmas av en kram.
Det krävs tusen.
Hon är mager och blek.
Hennes hår är stripigt och hennes ögon ler inte som förut.
Hon ler inte längre i skenet av en sol.
Det krävs tusen solar.
Hennes hållning är inte så stolt som den en gång varit.
Det krävs mer än ett vänligt ord för att resa henne.
Men det krävs inte tusen hårda ord, bara ett.
Det krävs inte tusen hårda slag, bara ett , för att sänka henne helt.
Jag känner denna svaga, denna vackra flicka.

Tacka mina väggar.

Vart jag än vänder mig stängs jag inne av en vägg.
Det sägs att "om väggar kunde tala.." men om mina väggar kunde tala skulle dom inte säga något.
Mina väggar är trogna.
De finns alltid där och de fångar upp mina tankar, så att ingen annan ska behöva lyssna på dom.
Så att du ska slippa se mig.
Din frihet har du att tacka mina väggar.

I Will Sing This Song For Me.

På lördag är det inspelning. Ska bli spännande. Åker till Linköping för att spela in en låt. Jag har funderat fram och tillbaka vilken jag ska välja. Kanske en cover? Kanske att jag skulle sjunga in den där till henne, eller den som morsan tycker om... Jag har tänkt klart. Jag ska spela in en egen låt. En som JAG vill. EN som jag kan stå för. En till mig själv. Det är lätt att glömma bort sig själv och jag är bra på det. Jag ska ta den svåra vägen, I will sing this song for me.

D är snäll och hjälper mig med det instrumentala. Sånt fixar inte jag, det blir bara massa plonk* :)
Lördag kommer bli en spännande dag. Jag längtar tills på lördag.

Back In "Town"

Dååååså, då var man hemkommen från den stora staden Stockholm.

Måste medge att Tranås känns ännu mindre nu, när man varit med om större.

MEN det gäller att inte få storhetsvansinne och faktum är att Stockholm är liiiite FÖR stort.

 

 

Vi satte ribban för hela resan när vi beställde tågbiljetter i första klass. FARLIGT!

Traskade från stationen till hotellet . Amaranten hette det tror jag visst.

I receptionen fick vi erbjudandet om att uppgradera våra rum till "svit" i ny våning till en kostnad av 300:-/natt.

Vi tackade nej till detta och tog hissen upp till vårt standardrum. Furugolv. Jag är liiiite allergisk.

Tittade lite menande på D och han höll med . Vi skuttade ner till receptionen och ångrade oss. "Inget illa ment"

lade jag till,efter vår diss. Tror inte hon tog illa upp dock :)

 

 

När vi entrade det nya rummet fanns ingen ånger! Ljuvligt! Panoramafönster med finfin utsikt, regndusch , 42" are, lyxsäng och minst 6kvm mer yta.

Jag ville flytta in! Skulle packat mer saker!

Pillade lite på inredningen, testade lampor, lekte med golvvärmen och tryckte på övriga intressanta knappar.

När vi tröttnat på det gick vi ut för att undersöka staden.

 

Det är ju ganska mörkt kl 16 nu för tiden och jag tror vi får skylla följande händelse på detta.

Vi gick vilse. Jag har en bild på mina tår som beskriver ungefär hur lång omväg vi tog. ;)

 

 

Tanken var att hitta en secondhandbutik jag ville besöka och sedan hitta någon mysig restaurang. Det som istället hände var "ingen butik" och "MAX hamburgare".

 

 

D laddade ner ett GPSprogram till sin telefon innan vi ens försökte ta oss tillbaka till hotellet. Denna vandring tog ,istället för 1 timme ,12 minuter.

Vi tinade mina fötter och testade hotellets bastu. Den var för varm. Vi testade hotellets pool. Den var för kall. Jag är temperaturskänslig!

Där fanns inget ordentligt omklädningsrum vid relaxavdelningen så vi gick genom lobbyn och mot hissen iförda morgonrock och förstora badtofflor.

Vid hissarna mötte vi en käääring och hennes gubbe. De var också på väg upp men bytande snabbt hiss när de såg oss. "Oooooo!Här kommer dom i badrockar!" skreeek tanten och började asgarva. Kul att man kan glädja någon!

 

Man sov såååååå skönt i hotellsängen! Jag tror inte att jag vaknade till en ända gång innan jag blev väckt kl 10.18 av en mr D som var orolig över att missa frukosten.

Vi gav den godkänt. Den var varken bra eller dålig. Dåligt ,tyckte vi dock att det var när frukostbiträdet , en halvtimme innan stängning , kom och blåste ut ljusen på borden!

Man kände sig stressad! Dåligt! Ljus eller ej, mätt blev man!

 

 

Traskade ut till stan för att ta tag i lördagens syssla : shopping! Konstigt nog hittade vi, utan för många felaktiga "nu är det runt nästa hörn". Mysigt att gå där och strosa på gågatan.

Vi dök in i många småbutiker och hamnade tillslut i himmelen. TOPSHOP. Jag dog. D lyckades fånga min välsignade blick i ett mycket fint foto ;)

 

 

Jag köpte INGET! Jag försökte! Verkligen! Jag hittade MASSOR! Men alltid var det något hinder! Den största förbannelsen var "fel storlek" . :(  Köpte i sista sekund ett par skor som jag tyckte var snygga. Kunde dock inte prova dom eftersom jag hade dragit på mig påsarna till badtofflorna på mina forslingar. För att förhindra ytterligare förfrysningar. Hade ingen lust att dra av mig skorna i butiken och visa min fina uppfinning,utan chansade .

 

 

Efter all shopping (ingen), blev vi hungriga och bestämde oss för att kämpa emot snabbmatskedjorna  och hitta en stor köttbit. Valde en mysig restaurang som hette "Barbeque". Jag beställde en halv kyckling och D tog en "stor köttbit". Det var underbart! Vi unnade oss en chokladkaka till efterrätt. Återigen : underbart!!

 

 

Vi fick hastigt lämna restaurangen. Jag gjorde bort oss. Fick hicka. Ingen fara? Då har du inte hört mig hicka. Jag låter som långben. Det låter HÖGT! Ett sällskap på 8 pers ,som nyss kommit in i den för övrigt tysta och fridfulla restaurangen , kollade osäkert på mig. Vi gick. Skulle ju ändå gå för vi fick ju inte missa bion! Såg "Änglagård". Den var helt ok.

Efter filmen tog vi fötterna hem till hotellet. Bytte om och gick ner och satte oss i baren. Jag bad om en drinklista. Jag är såå dålig på drinknamn. Tog en "Nemo". Supergod! Min nya favvis! Vi satt där och tjatade till jordnötterna tog slut. Bra dag!

 

 

Tråååk att åka hem. Snodde med mig några dåliga tvålar (det hör till) och packade alla mina shoppingfynd(inga). Upptäckte för sent att det fanns våfflor till frukost och lämnade motvilligt kvar mina fotpåsar. Spelade "Angry birds" hela hemresan och fick ont i skallen. När jag blundar ser jag fåglar och grisar! Jag ville vara kvar några dagar till!!

Tack Bosse ,för stationsskjutsen! Och TACK D för en supertrevlig helg!

Måste resa mer! Det är kul att upptäcka och att uppleva!

 

 

Nu ska jag sova . I min olyxiga lägenhet, i min olyxiga säng . I mitt hem.

 

Gnatt!


Stockholm.

Kokar ägg och packar.
Packar ner äggen och äter kläderna.
Plåstrar om håret och kammar knäna.
Plockar fram lägenhetsnycklarna från kylen och plockar ner bananen från kroken.
Bäddar bordet och torkar av sängen.
Jupp, jag är redo att åka nu.
Jag kommer absolut att palla stockholmstempot.

Lady by night.


It makes no sense.

Att känna sig gammal. När man är 24. Att vara för gammal för att gå lucia,men behöva visa leg när man köper triss. Motsägelsefullt så det förslår. Inte konstigt att man blir förvirrad.
Jag är ialafall lagom gammal för att åka till Stockholm imorgon, vilket är precis vad jag ska göra! Åker med D, stannar till söndag. Ska besöka topshop , min favvis vintagebutik , bio och annat oplanerat. Ska bli trevligt.
Borde packa och sånt nu då,men jag är för pigg och trött. Tror jag måste rita något först. Jupp så får det bli! Sov så sött(det går)!

Baby All I Need Is Time.


Lek med Johanna.

Foto: Jag
Modell: Johanna

Detaljer.

Jag älskar detaljer. Fotade några av mina många loppisfynd. Tycker det tillför personlighet :)

afrikansk katt 5:- , rund tavla 2 :-
Udda koppar 2:-/st , min diskhjälps-hund 50:-
Lampa 40:- , nattduksbord 225:- , uggla 3:-
Ljusstake 10:- , Lampa 15:-
Fåtölj 80:-
Byrå 50:-

Bulle i ugnen.

Det är inte mitt fel att jag känner mig gammal. Det är pingisens och kyrkans fel. Man är för gammal för att gå lucia och för gammal för att få spela i en pingisklubb. När man inte ens fyllt 25! Vart är världen på väg!?
I och för sig ogillar jag skarpt att sjunga lussesånger ,men jag vill kunna slå på en pingisboll utan att behöva kalla mig senior!
Nä nu ska jag göra som min gamla farmor. Värma en bulle i ugnen. Micro?! Hell no! Nymodernigheter!

Inbrott.

Vaknade med en katt i munnen .Gott. Lasse klev ur och jag klev upp. Skulle åka en sväng med Dennis . Vi gick ner till hans jobbebil. Han gick till förarsidan och jag den andra sidan. Blidde helt paff. D kollade på mig igenom bilrutan och jag sträckte in min arm genom passagerarrutan....som inte fanns. Inbrott. Eller jag vet inte vad man ska kalla det för det var inget stulet. Jäddra losers. Fick plocka glas ur hela bilen. Paff man blir när sånt verkligen händer. Paff för att det händer och paff för att det inte händer oftare.

Vi käkade på en ny pizzeria idag. Inte ny-ny,men ny för oss. Jag råkade beställa en kebabpizza. Dåååligt val. Ok att pizza är flötmat men när man SER flötet ligga i små gula pölar är det INTE ok. Åt en pytteslize å lämnade resten. Vi begav oss därifrån rätt så snabbt eftersom vi kände behovet av att spy galla över dom. Prata skit gör man UTOMHUS :) Dennis rabblade upp alla ord han tyckte beskrev haket på ett rättvist sätt. Då såg vi ägaren komma mot oss. "Tacktack" sa han. Vi flinade och låtsades vara nöjda kunder.

När det finns så mycket snö...

I natt har det snöat ordentligt. Säkert 14,6 cm . Steg upp i morse för att se solförmörkelsen. Kanske inte så mycket att se... Men på något märkligt vis så missade jag den. Någon som "såg"? Tror jag ska rekonstruera en i morgon genom att blunda lite för länge.
Trots all denna snö och alla glashala gator har jag hittills lyckats hålla mig på benen. Utomhus... Däremot så lyckades jag idag halka på läsk. Det var ingen vacker syn och isdjävlarna måste svära nåt så förbannat! Här anstränger dom sig till max och så lyckas en slarvig läskdrickare få omkull mig snabbare!
Jag har många beslut att fatta. Det är nästan för många. Det jobbiga är att alla beslut hänger på det svåraste beslutet av dom alla. Kanske när det är avklarat,att jag kan få grepp om det hela?
Imorgon ska jag ringa kommunen. Jag ska fråga dom om dom har någon ny lokal till mig. Hoppas det. Jag skrev till 118 800 idag och frågade om en lokal här på sveagatan som ser tom ut. Vem som ägde den. Glömde dock skriva i vilken stad det gällde =) Smarta var dom dock och kollade upp mitt nummer för att lista ut stad. Det var kommunen som ägde den. Hoppas den är så ledig som den ser ut! Hade varit najs att få tag i en lokal dit jag inte skäms för att ta in kunder.
För er som inte har koll så har jag fotostudio. Det är inte mer spännande än så ;)
Nu ska jag glo på en svensk film som jag snålköpte på Siba för 19.90;- Den heter "Ping Pong Kungen" och är jättesvensk.

Jul.

Julen är över, 2010 är över. Hade en god jul i skåneland hos morsan och farsan. Nu kan det bli svält i landet i några år, alla kommer överleva.

RSS 2.0